تکنیک های ناب را در جملات پیدا کنید !
به نام خدا و سلام به همه ، امروز هم در خدمت یکی دیگر از حرفه ای ها هستیم . شاید خیلی از شما کاربران دوست داشته باشید بدونید چگونه می توانید مدیر مالی چندین شرکت باشید و یا چگونه می توانید یک حسابرس با تجربه و حرفه ای شوید ، تمامی نکات و تکنیک های مهم موفقیت را مهدی ماستبند زاده تجربه کرده و به آنها رسیده است . باهم گفتگوی آموزنده ایشان را مطالعه می کنیم ، امیداست بتوانید همه شما دوستان در پیشبرد اهدافتان از آن بهره ببرید .
: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما ، خواهشمندیم خودتان را برای کاربران معرفی کنید ؟
مهدی ماستبندزاده : با سلام به شما و همه کاربران ، من مهدی ماستبندزاده هستم ، کارشناس ارشد حسابداری و دارای رده سرپرست ارشد در موسسه حسابرسی دقیق تراز سپاهان .
: آقای ماستبندزاده لطفاً از موفقیت تحصیلی و شغلی خودتون برای ما توضیحاتی بدهید ؟
مهدی ماستبندزاده : من در سال ۱۳۸۰بعد از پایان دوره پیش دانشگاهی در کنکور سراسری شرکت کردم و در رشته حسابداری دانشگاه اصفهان قبول شدم ، پس از اتمام دوره کارشناسی بلافاصله در سال ۱۳۸۴ در کنکور کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه مبارکه پذیرفته شدم و درسال ۱۳۸۷ از پایاننامه خودم دفاع کردم ، در اواخر دوره لیسانس ترم ۶ و ۷ وارد حرفه حسابرسی در همین موسسه ای عرض کردم ، شدم و تا همین الان مشغول به فعالیت هستم ،
: از نظر شما آیا برای رسیدن به حسابدار حرفه ای و حسابرس حرفه ای باید تکنیک های خاصی رو بلد باشیم ؟
مهدی ماستبندزاده : بله ، این تقسیم بندی شما کاملاً صحیح است ، ما در جامعه حسابداران و حسابرسان غیرحرفه ای و حسابداران و حسابرسان حرفه ای داریم ، که متفاوت از هم هستند. راه حل رسیدن به این دو مورد هم متفاوت است و من میتونم این تفاوت را برای شما توضیح بدم ، اول در مورد حسابدارحرفه ای صحبت می کنم ، یک حسابدار حرفه ای باید دارای چند مشخصه باشد :
• اصول و قواعد کارش را باید بلد باشد
• نسبت به اصول استاندارد حسابداری ، همان موارد سالهای اولیه دانشگاه مسلط باشه
• اطلاعات خودش را به روز کنه ، در همین استانداردها تغییرات را به روز در جریان باشه
• با قوانین و مقررات روز حرفه حسابداری آشنا باشه
این ها حداقل هایی است که حسابدار باید بدونه ، حالا برای حرفه ای شدن باید در این موارد پیشرفت داشته باشه .
یک اصطلاح بین حسابدارا هست که میگن طرف فسیل شده …
فسیل شدن یعنی چه ؟ به حسابداری فسیل شده می گویند که یک سری کارها را به طور روزمره و تکراری انجام بده ، و هیچ سعی و تلاشی نمی کنه که پیشرفتی داشته باشه و به وضعیت خودش راضی است ، حسابداری حرفه ای لازمش پیشرفت کردنه
آفت حسابداری اینه که شما از جایگاهی که هستی راضی باشی
در مورد حسابرسی هم همینطوره ، البته در مورد حسابرس حرفه ای شدن یک مقدار مشکل تر شده ، در حسابرسی من افرادی رو دیدم که تعداد اونها هم خیلی زیادند ، این افراد خیلی زود وارد می شوند و خیلی زود هم خارج می شوند ، حسابرسی حرفه ای است که برای پس از ورود خیلی باید سعی و تلاش کنه ، با توجه به قوانینی که اخیراً گذاشتند .
راه حل حرفه ای شدن در حسابرسی این است که شما هدفتون حسابدار رسمی شدن باشه
یعنی اینکه کسی که از صفر وارد حسابرسی می شود و هدفش این نباشه که حسابدار رسمی بشه و به عنوان شاغل انفرادی و شریک داخل یک موسسه کار بکنه ، اون حسابرس نمی تونه حرفه ای باشه ، حسابدار رسمی کسی است که امضاش تو این جامعه ارزش داره و یک اعتبار خیلی خوبی به گزارش ها و صورتهای مالی که مورد قبول دولت و مجامع حرفه ای هست ، می دهد .
حسابداران هم برای حرفه ای شدن باید به جز موارد ذکر شده ، باید در بخش نرم افزار و فن آوری اطلاعات هم به روز شوند .
: یکی از بازارهای پرهیاهو ، بازار نرم افزارهاست ، تحلیل شما از یک نرم افزار خوب چیست ؟
مهدی ماستبندزاده : همانطوری که اشاره کردید بازار نرم افزارهای حسابداری خیلی داغ هست و انواع مختلف آنها وجود دارد ، متاسفانه بعضی از این نرم افزارها چون تیم متخصص و حرفه ای در زمینه حسابداری از آنها پشتیبانی نکرده اون کیفیت لازم را ندارند ، اگر یک تقسیم بندی کلی بخواهیم انجام بدیم در حال حاضر چند نوع تقسیم بندی نرم افزار موجود است :
یکی از اونا اینه که در بازار به دو صورت تقسیم میشوند : نرم افزارهای حسابداری استاندارد و نرم افرهای حسابداری غیر استاندارد
نوع دیگر تقسیم بندی به این صورت است که یک سری از نرم افزارها برای افراد غیر حسابدار طراحی شده اند ، و یک سری هم از نرم افزارهای حسابداری برای حرفه ای ها طراحی شده اند ، هر کدوم از اینها در جایگاه خودشون استفاده خاصی دارند ، نمونه نرم افزارهای ویژه غیر حسابداران نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی است . ما نرم افزارهای فروشگاهی خیلی خوبی طراحی شده که مخصوص غیر حسابدارهاست . ولی نرم افزار که باید شما مد نظر داشته باشید نرم افزارهای حسابدار ی استاندارد است که مخصوص شرکتهای بزرگ و معتبر می باشد .
یک سری قابلیتهاست که هر نرم افزاری باید داشته باشد ، این مشخصات عبارتند از :
۱- پکیج کامل آن موجود باشد این خیلی مهم است ، منظور این است که ما یک نرم افزار مالی واصلی حسابداری را داریم ، که ثبت حسابداری در آن زده می شود که خروجی اصلی آن تراز آزمایشی است ، این نرم افزار حسابداری مالی میتونه یک سری زیر سیستم داشته باشه و اطلاعاتی که میخواد در نرم افزار مرکزی ثبت بشه ابتدا در این زیر سیستمها ثبت می شود ، مثل نرم افزارحقوق و دستمزد ، نرم افزار انبار ، نرم افزار فروش ، نرم افزار سهام ، بهای تمام شده . یکی از محاسن نرم افزارهای پکیج شده ارتباط و لینک ساده ای است که بین آنها با نرم افزار اصلی برقرار می شود .
۲- موضوع بعدی ، طراحی اون نرم افزار هست ، یک اصطلاح هست که ما بهش میگیم userfriendly، یعنی محیطی که کاربر در اون احساس راحتی داشته باشد .
۳- منوهای استاندارد داشته باشد ، من چند نمونه از اونها را خدمتتون عرض میکنم ، مثلاً ما در هر نرم افزاری باید منوی ورود اطلاعات داشته باشیم ، منوی انجام عملیات و منوی خروجی و گزارشات . این یک فرم استاندارد و کلاسیک است ، حالا ممکن است عناوین آن فرق کند ،متاسفانه خیلی از نرم افزارها از این منوها آگاهی ندارند .
۴- مورد دیگر تعداد سطوح حسابهای مد نظر است ، مثلاً در شرکتی ممکن است شما ۴ یا ۵ سطح حساب مختلف داشته باشید .
۵- مورد پنجم کدینگ نرم افزاراست ، برخی از نرم افزارها یک سری کدینگ آماده غیر قابل تغییر را دارند، ولی مهم این است که یک نرم افزار کدینگ انعطاف پذیری داشته باشد ، تا بتوانید شما کدینگ مدنظرتون رو در اون پیاده سازی کنید .
۶- بعدی وجود تفضیلی شناور و یگانه است که از توضیحش کمی طولانی است .
۷- و مورد آخر هم نحوه پشتیبانی و رفع اشکال و قیمت آن است .
: و در ادامه این سوال خیلی از کاربراست ، آیا شما خودتون مشاوره نرم افزار حسابداری انجام می دهید؟
مهدی ماستبندزاده : بله ، ببینید یک مسئله مهمی رو شما توجه داشته باشید و امو اینه که ما نمی تونیم به هر فردی که مشاوره میخاد بگیم فلان نرم افزار خوبه و اینو بخرید ، نرم افزاری که مرتبط با اون فعالیت است باید بکار گرفته شود ، پس این خیلی مهم است که وقتی کسی قصد مشاوره نرم افزار را دارد باید مشخصات فعالیت شرکت و نیازهای شرکت را به فرد مشاور توضیح دهد و مشاور هم با توجه به نیازهای اون مدیر، نرم افزار پر کاربرد را معرفی کند ، و درنوع تخصصی تر آن طراحی نرم افزار با توجه به نیازهاست که البته هزینه بالایی دارد .
: خیلی از علاقمندان حسابداری تلاش می کنند حرفه ای بورس شوند ، نظرتون رو میشه بیان کنید ؟
مهدی ماستبندزاده : به نکته خیلی خوبی اشاره کردید ، حسابدارها نسبت به سرمایه گذارها و دیگر فعالان بورس دارای مزیت هایی هستند و اونم اینه که نسبت به گزارشات مالی اطلاعات بیشتری دارند ، نسبت به سرمایه گذاری که ممکن است شغلش فعالیتهای مالی نباشد ، یکی از آیتم های مهم در قیمت گذاری در بورس همین اطلاعات مالی است ، پس آشنایی حسابداران با آن خیلی مهم است ، توصیه مهم من به همه حسابداران این است که به عنوان یک فعالیت سرمایه گذاری به بازار بورس نگاه کنند ، چون دارای مزیت اطلاعاتی هستند ، مراجعه به آن هم خیلی احته ، شما با مراجعه به کارگزاری می تونید کد سهامداری بگیرید ، و وارد بازار شوید و با توجه به وضعیت اقتصادی الان وضعیت خیلی خوبی است .
: دوره های آموزشی بیشتر کجا برگزار میشه ؟
مهدی ماستبندزاده : آموزشگاه های خصوصی ، دانشگاه های زیادی هستند که این دوره ها را برگزار می کنند ، همینطور وبسایتهای مانند شما هم این کارگاه ها را اطلاع رسانی می کنند .
: با توجه به تحصیل شما در کارشناسی ارشد ، آیا به نظر شما کارشناسی ارشد میتونه اعتبار شغلی ایجاد کنه ؟
مهدی ماستبندزاده : مسلماً یک حسن است برای افراد که در هر رشته ای که تحصیل می کنند مدارج علمی بالاتر رو طی کنند ، ولی تفاوتی بین رشته حسابد اری با بقیه رشته ها هست .
در رشته حسابداری شاید فوق لیسانس یا دکترا تفاوت زیادی در موقعیت شغلی برای افراد ایجاد نکند .
در حال حاضر در کشور ما که بخش خصوصی در حال پیشرفت هست ، افرادی که در این حوزه فعالند بیشتر کار را می خواهند ، یعنی مدرک نیوری اجرایی برای آنها مهم نیست ، البته برای بعضی ها مهم است ولی در حالت کلی اولویت بخش خصوصی کاری است که فرد متخصص انجام می دهد ، الان حسابداران با تجربه ای داریم که در دانشگاه های معتبر تحصیل نکرده اند ولی در کار خودشون حرفه ای هستند ، و درآمد زایی خوبی دارند ، توصیه مهم من پیشرفت تحصیلی در سطوح مختلف است ، ولی درحسابداری تخصص شما در اجرا خیلی مهم تر از بقیه آیتم هاست .
: توصیه شما برای افرادی که فکر می کنند حرفه ای شدن در حسابداری ورود به بازار کار شهرهایی همانند تهران چیست ؟
مهدی ماستبندزاده : بازار کار حسابداری در شهرهای کوچک اشباع نشده است ، ما فرصتهای شغلی بسیار زیادی در شهرهای کوچکتر از تهران داریم ، مهم این است که در رشته ای هستید و در شهری که فعالیت می کنید بتوانید در آن پیشرفت کنید . توصیه مهم من به دانشجویان حسابداری است ، در همین دوران وارد بازار کار حسابداری شوند ، و از موقعیت کارآموزی که پیش می آید استفاده کنند ، و توصیه مهم دیگر من این است که :
حسابرسی دانشگاهی مجزا از حسابداری است
در حسابرسی شما متفاوت از دروس دانشگاهی می توانید اطلاعات و تجارب متفاوتی را کسب کنید ، اگر هم نمی خواهید حسابرس و حسابدار رسمی شوید ، حتماً در دوره های کار آموزی حسابرسی شرکت کنید تا اطلاعات شما بالا برود . شما می توانید از طریق موسسات حسابرسی که کارآموز جذب می کنند و از طریق وبسایتها وارد دوره ها شوید .
کارآموزی دوازه خیلی خوبی برای ورود به دنیای حسابداری است .
: خیلی تشکر می کنیم از شما و در پایان نظرتون در مورد سایت دیاکو حساب چیست ؟
مهدی ماستبندزاده : بله ، من چند وقتی هست که مطالب سایت شما را پیگیری می کنم ، به نظر من طراحی خیلی خوبی داره ، مطالب بسیار مفید و خوبی داره ، ولی من فکر می کنم جای کار خیلی زیادی در اون احساس میشه و برسه به روزی که این سایت محلی بشه برای افرادی که می خواهند در کار حسابداری بصورت حرفه ای و نیمه حرفه ای وارد شوند .
بزودی فایل صوتی این مصاحبه در همین سایت منتشر خواهد شد.
Howdy would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!
Does your website have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to send you an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.
What's up, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing information, that's genuinely good, keep up writing.
Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am having issues with your RSS. I don't understand the reason why I am unable to join it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!